DOSERAY

DEPOLAMA-DOZAJ-TRANSFER  

 

Sultan Makina Ltd.Sti.?

+90-226 353 21 21

Çalışma Saatleri: 08.30-17.30

silo, paslanmaz silo, un silosu

un Silosu İmalatı

 

un silosu, şeker silosu

gıda siloları

UN VE ŞEKER DEPOLAMA siSTEMLERİ

Ülkemizde çoğunlukla kullanılmakta olan Un siloları aslında gıda tüzüğüne çok da uygun olmayan.Çok parçalı boyalı ve cıvata bağlantılı yapıdadırlar. Un silosunun zamanla ek yerlerinde biriken larvalar ile siloda un bitinin olmasına neden olmaktadır. Bu yüzden içinde un depolama yapılacak siloların mümkünse Paslanmaz, Flanşlı yapılacak ise sadece donamları birbirine bağlamak için yapılmalı ve sızdırmazlığı sağlamak için gıdaya uyumlu özel silikon conta ile beraber monte edilmelidir.
Un silosunun iç yüzeyindeki kaynakların tümü sulandırma tekniği ile yapılmalı ve periyodik olarak silo havalandırılmalı, ilaçlanmalı ve mutlaka üzerinde bir jet filtre olmalıdır.Un teknik olarak 199mikron altı öğütülmüş buğday olarak tanımlarınır. Bu yanında tozu getirecektir. Bu yüzden un depolama sistemleri ile birlikte mutlaka filtrasyon ve toz toplama ünitesi de proses ile birlikte düşünülmelidir.

Un ve Şeker Silosu Çözümleri?
Dış mekanlarda, büyük depolama alanlarında kullanılan Silolar AISI 304 Paslanmaz Silolar, Paslanmaz Tanklar 1.500mm çaptan 6.000mm çapa kadar imal edilebilmektedir. Çift cidarlı, Taş yünü yalıtımlı, su ısıtmalı proseslerde kullanılabilir. Standart Paslanmaz Silolarımızda Filtre, Gemici Merdiveni,Alt Üst Menhol, Doldurma boru giriş nozulları,.Seviye Sensör girişleri , loadcell uygulamlarını seçenek olarak sunulmaktadır.

Özellikle gıda proseslerinden un, şeker, kakao gibi hammaddeleri depolamadaki proses bilgimiz ve tecrübelerimizle, sizlere uzun yıllar hizmet verecek tesisler tasarlamaktayız.
Her ne kadar ilk bakışta basit gibi görünse de spesifik özelliklere ve kritik özelliklere sahip olan bu hammaddeler depolanması, sevki ve dozaj işlemleri belli bir mühendislik ve tecrübe gerektirmektedir. Başarılı ve konusunda tecrübeli personelimizle avrupa ve ülkemizde kurduğumuz bir çok proses, uzun yıllardır kesintisiz çalışmasıyla kendisini akredite etmiştir.

 

PDF KATALOG

dış mekan UN siloları

Genellikle Paslanmaz çelik veya Aluminyumdan mamül, etekli,ayaklı silo olarak imal edilebilir. Ama sadece siloya sahip olmak ile iş bitmez. Un siloları ile birlikte mutlaka prosessin tamamını düşünmek gerekir. Bunlar başlıcak tartım sistemi, eleme , boşaltım, dozajlama vs olarak adlandırılabilir.

Depolama Yöntemleri

Her ne kadar ilk bakışta basit gibi görünse de spesifik özelliklere ve  sahip olan bu hammaddeler depolanması, sevki ve dozaj işlemleri belli bir mühendislik ve tecrübe gerektirmektedir.Başarılı ve konusunda tecrübeli personelimizle avrupa ve ülkemizde kurduğumuz bir çok proses, uzun yıllardır kesintisiz çalışmasıyla kendisini akredite etmiştir. Bunun yanında her depolama sistemini mutlaka sonrası ile birlikte değerlendirmek gerekir.

DEPOLAMA SONRASI ÇÖZÜMLER

un depolama
Dış mekanlarda  depolanan hammaddeler pnömatik ( hava ile) yada mekanik yöntemlerle imalatın yapılacağı alanlara getirilmesi, elenmesi, tartılması ve mevcut prosesin içine dahil edilmesi gerekmektedir. Firmamız kendi bünyesinde depolama sonrasında prosessinize en uygun çözümleri sunmaktadır.Bunları transfer, eleme, tartma, ortamdaki tozu alan sistemler olarak ele alabiliriz..
  • Etiketler: un silosu,un siloları,paslanmaz un siloları,un depolama sistemleri,un silo sistemleri,un transfer sistemleri,pnömatik un nakil,un tartım sistemleri,un silosu üretimi,şeker silosu imalatçıları,un silo üretim,un silosu

    ı